POČETNA POGREBNA OPREMA VOZILA I OSTALA OPREMA KONTAKT

 064/526-24-44    064/574-48-58

    POZOVITE NAS

                                              OBIČAJI I TRADICIJA

                          Čuvanje tradicija i običaja u životu jednog naroda su i suština duhovnog razvoja i kulture  tog naroda. Odrediti kada je neku običaj nastao je vrlo teško zbog različitih istorijskih okolnosti, velikog vremenskog perioda i raznih iskušenja kroz koja je taj narod prošao.

                          Najpoznatiji običaji kod našeg naroda su upravo vezani za njegove srećne ali i tužne trenutke: svadbe, rođenja, slave, verski praznici i smrt.


          U okviru uobičajenih pogrebnih usluga (prevoz – svuda po Evropi, pokop, pogrebna oprema) nudimo i kompletnu uslugu u pripremanju i posluživanju hrane po svim narodnim običajima.

               Postavljamo šatore na mestu koje Vi odredite, profesionalna posluga i vrhunski kuvari Vam omogućuju da taj dan, na miran i dostojanstven način, žalite za pokojnikom, ne opterećujući se o organizaciji i realizaciji davanja pomena pokojniku.


SVE VRSTE SALATA…..

RAZNE VRSTE PREDJELA....


RAZNE VRSTE PEČENJA…..


             OBIČAJI  PRILIKOM SAHRANE

             Posle sahrane , oni koji su prisustvovali polaganju kovčega u grob, pozivaju sa dođu na ručak ili večeru kod kuće pokojnika (ili  drugo mesto – restoran, u novije vreme – šator – na mestu koje odredi onaj koji sahranjuje pokojnika npr.) .Ukoliko je mali broj ljudi  svi jedu ujedno za jednim stolom,a ukoliko je više, postavlja se više sofri,ali uvek neparan broj.Na kraju sofre-stola ostaje jedno mesto prazno znak da jednog više nema.


RAZNO SUŠENO MESO….....


DESIGNED BY WODMAN

NAZAD